+381 11 2761 636
Dunavska 97, 11000 Beograd, Srbija
English    Srpski
Pratite nas:

Vatrosprem Inovacije :: Sistemi za gašenje vodom

Nalazite se ovde:
Automatski sprinkleri

Sistemi za gašenje vodom - Automatski sprinkleri

Sistemi sa sprinklerima automatski se aktiviraju na pojavu požara. Dostizanjem određene temperature, dolazi do prskanja staklene ampule i omogućava se gašenje vodom koja je u instalaciji pod stalnim pritiskom. Voda se raspršuje u fine čestice koje obuhvataju celu površinu zapaljenog objekta i gase nastali požar. Jedna instalacija može da služi za zaštitu više zona. Ukoliko su prostorije koje se štite izložene mrazevima, koristi se suvi sprinkler sistem, gde je razvodni cevovod, od ventilske stanice do rasprskivača, ispunjen vazduhom pod pritiskom.

Preakcioni sprinkler sistem je kombinacija suvog i mokrog sprinkler sistema sa sistemom dojave. U prvoj fazi rada ovog sistema na dati signal sistema za dojavu požara sprinkler mreža se puni vodom bez otvaranja sprinklera. Suvi sprinkler sistem tako prelazi u mokri, da bi se u drugoj fazi, otvaranjem sprinklera, izvršilo gašenje. Sistemi sa automatski sprinklerima primenjuju se u industriji plastičnih proizvoda, gume, drveta, tekstila, lekova, duvana, boja i lakova i u javnim objektima

Sistemi sa otvorenim mlaznicama za gašenje raspršenom vodom, primenjuju se za istovremeno gašenje celokupne površine zahvaćene požarom. Sistem se može aktivirati električno, pneumatski, hidraulično, ručno. Sistemi sa otvorenim mlaznicama primenjuju se za gašenje garaža, transformatora, skladišta zapaljivih tečnosti, sušara i ciklona, pilana, za stvaranje vodenih zavesa i hlađenje rezervoara.

Vatrosprem projektuje, montira i servisira sve vrste sprinkler sistema i sistema sa otvorenim mlaznica.

© 2015. Vatrosprem Inovacije :: Web Dizajn New Web